نوشته شده توسط : علی قریب

 

کُردکوی شهری در غرب استان گلستان، در شمال ایران است. این شهر مرکز شهرستان کردکوی است.

جمعیت شهر کردکوی در سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۹٫۳۵۲ نفر بوده‌است.

کردکوی در مجاورت تمیشه باستان قرار دارد که در افسانه‌های شاهنامه بنای آن را به فریدون پسر آبتین نسبت داده‌اند.

 

زبان

زبان گفتاري مردم كردكوي طبري يا تبري يا مازندراني است.با اين حال اكثر مردم كردكوي فارسي نيز مي دانند.

دیدنی‌ها

 

جنگل کردکوی

آثار باستانی کردکوی: گنبد (میل) رادکان، جاده شاه عباسی، دیوار و شهر تمیشه.

جاذبه‌های مذهبی کردکوی: امامزاده طاهر و ابراهیم در روستای النگ, زیارتگاه معصوم زاده سبز پوش در حدود بالاجاده، امامزاده مجید در شهر کردکوی، امامزاده روشن آباد، امامزاده چهارکوه.

جاذبه‌های طبیعی کردکوی: منطقه حفاظت شده جهان نما، دهکده ییلاقی درازنو، پارک جنگلی کردکوی، آبشار دوآب (دِاُو)، آبشار هفت طبقه.

روستاهای وابسته



:: بازدید از این مطلب : 778
|
امتیاز مطلب : 196
|
تعداد امتیازدهندگان : 61
|
مجموع امتیاز : 61
تاریخ انتشار : 17 آبان 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی قریب

در مسير جاده قديمي به استراباد به كرد محله در كنار مزارع گندمي كه از وزش نسيم به تموج در آمده اند امامزاده روشن آباد با گنبد زيبا و ساده خود نمايي مي كند .صندوق چوبي امامزاده عمل استاد حاجي عبدالله به تاريح 789 قمري است و خطاط آن لگاتنامي است . يكي از درهاي صحن عمل استاد كاظم بن علي نيشابوري است و تاريح آن 877 قمري است .بناي امامزاده از خارج هشت ترك است كه هر ترك طاق نمايي با طاق جناقي دارد ميان يكي از طاق نماها را برداشته و ورودي بقعه را در آن ايجاد كرده اند . گرداگرد بناي اصلي پا گردي دارد كه سقف آن را سفال كرده اند با ستونهاي چوبيني چهار ترك باريكي كه حدود 30 عدد است و سقف اين پا گرد را نگه داشته است . گنبد آجري دو پوست بلند بر وسط بناي بقعه زده شده است كه از خارج داراي كمربندي بلند است با 16 طاق نما با طاق جناقي ، سپس با آجر نر بخش فوقاني كمربند را گرد كرده اند . گنبد خارجي اصلي را در آغاز استوانه اي شكم دار زده ، سپس گنبدي بسيار كوتاه بربالاي آن افزوده اند كه در مجموع شكل ويژه اي را اين گنبد پيدا كرده است . بناي اصلي بقعه از داخل مربع شكل و ابعاد آن از داخل 465 سانتيمتر است . چهار گوشوار در چهار كنج بنا ساخته و گنبد را بر ديوارها و گوشوارها بنا كرده اند . گنبد از آجر بنا نهاده شده است و كاشي كاري است .

صندوقي از چوب ازدار مرقد امامزادگان (از اولاد امام موسي بن جعفر ) پوشانده است . درازاي آن 283 و پهنايش 147 و بلندي آن 98 سانتيمتر است و آية الكرسي و اسم ائمه اطهار بر آن حك شده است .



:: بازدید از این مطلب : 734
|
امتیاز مطلب : 169
|
تعداد امتیازدهندگان : 55
|
مجموع امتیاز : 55
تاریخ انتشار : 16 آبان 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی قریب

 

مساحت عرصه  پارک: 54 هکتار

پستی و بلندی : دارای دره های بسیار کم عمق

شیب : شیب عمومی پارک شمالی و در صد شیب نسبتاً کم (میانگین 10/64 % )

حداکثر و حداقل میانگین ارتفاع : حداقل 145 متر و حداکثر 360 متر و میانگین ارتفاع از سطح دریا حدود 222 متر می باشد .

جوامع گیاهی در پارک جنگلی

ناحیه زیبای پارک جنگلی کردکوی ار عناصر گیاهی متنوعی برخوردار است که عناصر درختی آن از درختن پهن برگ عمدتاً گونه های ممرز و انجیلی همراه با گونه های راش ، بلوط ، افرا ، توسکاو لرگ تشکیل شده است . این درختان  در پائیز بواسطه رنگ زیبائی که دارد به خوبی متمایز می شوند . درخت انجیلی به رنگ سرخ و درختان ممرز به رنگ لیموئی در می آیند . در این حالت جنگل منظره با شکوهی به خود می گیرد .

درختان ممرز گونه غالب این توده  از منتهی الیه جنوبی پارک شرع و تا قسمتهای میانی به طرف شمال پارک را در بر می گیرد  و بیش از نیمی از مساحت پارک را می پوشاند . درختان ممرز با تنه های صاف و کم و بیش استوانه ای و قسمت اعظم آنها فاقد انشعاب و پیچیدگی است . طول تنه این درختان تا زیر تاج به 12 متر می رسد . گونه راش از گونه های دیگر بعد از ممرز می باشد که اکثراً با قطرهای زیاد در مجاور دره های کم عمق خصوصاً در حریم دره ای که سرتا سر مرز غربی پارک قرار گرفته ، مشاهده می شود .  درختان  انجیلی از قسمتهای میانی تا منتهی الهی مرز شمالی پارک ادامه پیدا می کنند . خاک جنگل نیز از نوع قهوه ای جنگلی شسته شده است.

وجود دو دره کم عمق در این جنگل باعث شده است که پوشش گیاهی متنوع تری بوجود آید. گونه های لرگ و توسکا که گونه های آب دوست هستند در حریم این دره ها بیشتر مشاهده می شود و گونه های علفی پامچال و بنفشه نیز در این قسمت به وفور یافت می شود .

 



:: بازدید از این مطلب : 751
|
امتیاز مطلب : 182
|
تعداد امتیازدهندگان : 58
|
مجموع امتیاز : 58
تاریخ انتشار : 16 آبان 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی قریب

گنبد رادکان در 4 کیلومتری جنوب شرقی روستای رادکان و در 42 کیلومتری جنوب کردکوی و 54 کیلومتری جنوب غربی گرگان در یک منطقه کوهستانی - جنگلی و بر فراز تپه با صفایی که دارای موفقعیت خاص طبیعی و سوق الجیشی است در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز و دره ها و تراس های حاشیه شمالی رودخانه نکا که از شرق به غرب جریان دارد قرار دارد.
این گنبد در امتداد گنبدهای لاجیم ورسک در کنار شاهراه منتهی به شاهکوه , گردنه شمشیر بر, چشمه علی , جهان نما, بخش یانه سر , بر فراز تپه ای که از دور نمایان است , به منظور راهنمایی رهگذران و مسافران ساخته شده است. بعدها از این بنا بعنوان آرامگاه بانی آن استفاده کرده اند. این گنبد مدفن یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان به نام ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی است.
بر کتیبه ای که در زیر گنبد دیده می شود, ساخت آن در 407 هجری قمری در زمان فرمانروایی اسپهبد ابوجعفر آغاز و در 411 هجری قمری بدست احمدبن عمر به پایان رسید. این بنا از دو قسمت گنبد و بدنه تشکیل شده است. گنبد آن بصورت ترک(مخروطی شکل) و دو پوشه است, که بیش از 35 متر ارتفاع دارد. بدنه بسیار ساده و دارای آجر چینی معمولی و دارای تزئینات آجرکاری و گچ بری است. به منظور استحکام بخشی بیشتر حد فاصل بندهای آجرها با فشار انگشت دست به داخل فشرده شده است که قابل توجه می باشد.
در فواصل معیین سوراخ هایی به چشم می خورد که جای داربست بوده که در هنگام احداث بنا تعبیه شده است. ورودی هلالی شکل آن در ضلع جنوبی گنبد قرار دارد. زیباترین قسمت بنا در بخش فوقانی آن قرار دارد, که عبارت از دو ردیف قطار بندی و دو کتیبه کوفی و پهلوی است که در میان تزئینات آجرکاری و گچ بری که نام بانی و تاریخ ساخت بر آن نوشته شده است. طرح داخلی گنبد رادکان مدور و دارای نمایی ساده و اندود گچ و آهک است. در تمام بدنه بنا آجر و ملات گچ و آهک بکار رفته است.



:: بازدید از این مطلب : 659
|
امتیاز مطلب : 185
|
تعداد امتیازدهندگان : 61
|
مجموع امتیاز : 61
تاریخ انتشار : 15 آبان 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی قریب

 

در فاصله 5 كيلومتري جنوب شهر كردكوي در داخل كوه و در ميان درختان انبوه و سرسبز و در عمق جنگل به منطقه اي مي رسيم كه به دوآب معروف است. صداي دلنشين و ترنمي از ريزش آرام آب كه از دل كوه و از بلنداي طبيعت فرو مي ريزد آرام بخش روح و روان هر بيننده اي است.



:: بازدید از این مطلب : 953
|
امتیاز مطلب : 183
|
تعداد امتیازدهندگان : 62
|
مجموع امتیاز : 62
تاریخ انتشار : 15 آبان 1389 | نظرات ()